PLOVILA
MOTORJI
OSTALA PONUDBA
DODATNA OPREMA
NAVIGACIJA
VODNI SKUTERJI SEA - DOO
GUMENJAKI
OZVOČENJA FUSION
EUROMECI - YACHT LINE - ČISTILA
VOZILA CAN-AM
DOMOV » MOTORJI » SUZUKI » SUZUKI DF 350A
SUZUKI DF 350A
SUZUKI DF 350A

 SUZUKI DF 350A - Lean Burn

Nov izvenkrmni motor Suzuki DF350A je revolucionaren in inovativen.

Na svetovnem tržišču potrebe po izvenkrmnih motorjih naraščajo. Največji porast je prav v razredu močnih motorjev. Številni proizvajalci plovil se odločajo, da večja plovila, ki segajo tudi preko dolžine 12 m, opremljajo z več izvekrmnimi motorji. Ker so plovila vedno večja, morajo biti motorji vedno močnejši. Vse pogosteje srečamo plovila na katera lahko namestimo ne le dva, temveč tri ali celo štiri izvenkrmne motorje visokih moči.

Izdelati motor z večjo močjo ni nobena skrivnost. Poveča se prostornina ali doda turbopolnilnik in motor ima večjo moč. Seveda večji motorji pokurijo več goriva, so večji in težji, vse bolj kompleksni in zanesljivost postane problem.

Ne glede na moč motorja, je hitrost plovila vedno določena z obliko trupa, hidrodinamičnimi lastnostmi, propelerji in načinom vgradnje motorja na plovilo. Zato so se pri konstrukciji novega mišičnjaka pri Suzukiju odločili, da bodo pričeli konstruiranje na praznem listu papirja in upoštevali vse navedene faktorje. Najprej so pogledali dosedanje rešitve izvenkrmnih motorjev z enim propelerjem. Dejstvo je, da tak motor proizvede veliko potiska a žel kot stranski produkt povzroča velik navor na plovilo zaradi rotacije propelerja v eno smer. Da bi to izgubljeno energijo uporabili koristno, so se hitro odločili, da bo potrebno uporabit dva propelerja, ki se vrtita v obratni smeri. Drug problem pogonov je menjalnik pred propelerji, ki ovira idealen tok vode na propelerje. Večje kot so moči in navori motorjev, močnejši morajo biti menjalniki za prenos moč s pogonske gredi motorja na os propelerja. Zaradi tega so menjalniki večji, njihovo ohišje pa ovira pritok vode do propelerja.

TEHNIČNI PODATKI

Letnik: (NOVO)
Dolžina pogonske noge (mm): 635 in 762
Zagon motorja: elektro 
Teža motorja (kg): 330 in 339 
Tip motorja: DOHC 24 ventilov 4.3L 
Št. valjev: V6
Delovna prostornina (cm3): 4.390  
Moč motorja (kw): 257.4 
Največje dovoljeno št. vrtljajev (1/min): 5.700-6.300 
Krmiljenje: digitalno daljinsko  
Količina olja v motorju (l): 8 
Dual Prop Sistem 
Alternator: 12V 54A 

Garancija: 3 leta

Redna cena motorja: od 34.170,00 EUR 

Na voljo tudi celotna dodatna oprema in rezervni deli za Suzuki

Za dodatne informacije ali naročilo kataloga, nam lahko tudi pišete na mail: info@luxurymarine.si